Na sídlisku Juh pribudne ďalšie detské ihrisko

03.09.2013 Poprad

Poprad 3. septembra (TASR) - Malí i veľkí Popradčania sa môžu tešiť na ďalšie detské ihrisko. Už začiatkom augusta bolo zhotoviteľovi odovzdané stavenisko na realizáciu druhej etapy v rámci stavby Park pri kostole sv. Cyrila a Metoda. Realizácia prvej, oddychovej časti, bola ukončená v roku 2010.
„Aktuálne sme začali s realizáciou detského ihriska, ktorá plynule nadväzuje na prvú etapu. Budú zrealizované spevnené plochy a osadené nové prvky, teda pieskovisko s domčekom, šmýkačka, hojdačka a niektoré ďalšie prvky, ktoré zatiaľ v Poprade neboli realizované. Ihrisko bude určené najmä menším deťom, niektoré prvky budú môcť využívať aj deti do 15 rokov, vzhľadom na inštaláciu lavičiek si tam oddýchnu aj rodičia a starí rodičia,“ informovala Kristína Horáková z odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade. Práce by mali byť ukončené do prvého októbra.
Mesto Poprad zrealizovalo v posledných rokoch viacero detských ihrísk. „Na sídlisku Juh 5 sme v roku 2006 vybudovali veľké multifunkčné ihrisko pre loptové hry, pri ktorom boli aj prvky pre najmenšie deti. V tom istom roku bol na sídlisku Juh 3 realizovaný park, ktorého súčasťou bol taktiež priestor pre zábavu najmenších detí. Okrem týchto ihrísk sa vybudovali podobné stavby aj na sídlisku Západ, pri bytových domoch Luxor, Považie a Novohrad. Neobišli sme ani mestské časti, detské ihriská boli zrealizované aj v Spišskej Sobote a v Matejovciach,“ vymenúva Horáková.
V súčasnej dobe má samospráva pripravený projekt na realizáciu detského ihriska a oddychovej zóny pre seniorov na ulici Na letisko vo Veľkej a je už pripravená dokumentácia pre ihrisko na Tomášikovej ulici.
 

Vyberte región

mark